Asansör kırmızı etiketi kim verir?
(5) Yetkili idare adına düzenli muayene yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından güvenli olmadığı değerlendirilen asansöre kırmızı renkli bilgi levhası yapıştırılır.
Asansör neden mavi etiket alır?
Asansör Mavi Etiketi, asansörlerinizin deneyimli kontrol mühendisleri tarafından yapılan test ve muayenelerden sonra hayatınız ve mallarınızın güvenliği için küçük bir kusur riski oluşturduğunu belirten bir kalite mührüdür. Asansörün periyodik muayenesi 12 ay içinde yapılmalı ve ilgili idareye bildirilmelidir.
Asansör sayısı neye göre belirlenir?
3’ten fazla konut katı bulunan kamu binalarında asansör zorunludur. Büyükşehir Belediye Meclisinin 31 sayılı Meclis Kararı hükmüne göre; 10 kat ve üzeri binalarda daire sayısı 10’u geçiyorsa 2 asansör yapılması zorunludur.
Asansör mavi etiket kaç yıl geçerli?
Etiketin geçerlilik süresi 1 YIL olup her yıl muayenede yenilenmektedir. Zorunlu periyodik kontrol adı verilen bu işlem yapılmadığı takdirde; A tipi muayene kuruluşu (VE ilçemizde bulunan uluslararası bir muayene ve izleme şirketi) tarafından tespit yapılacak ve asansörünüz mühürlenerek kullanılamaz hale getirilecektir.
Asansör etiketi renkleri ne anlama gelir?
A tipi muayene kuruluşu; yönetmelikte belirlenen kriterlere göre, emniyetsiz asansörleri kırmızı etiketle, arızalı asansörleri sarı etiketle, hafif arızalı asansörleri mavi etiketle, uygun asansörleri ise yeşil etiketle etiketleyerek belediyelere bildirir.
Asansör yeşil etiket nasıl alınır?
Asansörün yeşil etiket alabilmesi için deneyimli kontrol mühendisleri tarafından test edilmesi gerekmektedir. Test sonucunda asansörde oluşan en ufak arıza apartman yöneticilerine, asansör firmasına ve yetkili servise bildirilir. Arızaların giderilmesi için süre verilir.
Asansör yeşil etiket ücretini kim öder?
Detaylara girmeye gerek yok çünkü bir ev sahibi ve apartman yöneticisi olarak asansör ve diğer büyük onarımlar, etiket satın alma ve apartman bakımı ev sahiplerinin sorumluluğundadır. Aylık temizlik, asansör bakımı ve güvenlik görevlileri gibi ödemeler kiracıların sorumluluğundadır. Buna göre ev sahibi ödeme yapmalıdır.
2024 asansör Muayene Ücreti Ne Kadar?
2024 Asansör Muayene ÜcretleriDURAK SAYISI0-56-10MUAYENE ÜCRETİ1981,30 TL2242,70 TL2 satır daha
Asansör kırmızı etiket cezası ne kadar?
Kırmızı işaretli asansörleri kullanmanın, yani ruhsatsız asansör kullanmanın cezası 34 bin 404 TL olarak açıklandı.
3 kat asansör zorunlu mu?
MADDE 34 – (1) İmar planına göre üç katlı binalarda asansör yeri bırakılması, dört veya daha fazla katlı binalarda asansör yapılması zorunludur.
Yönetici asansörü kapatabilir mi?
Kat mülkiyeti yönetimi asansörü kapatmaya karar verebilir. Kat malikleri kurulu asansörde yük taşınmasını yasaklayan bir karar almışsa bu karar karar defterine kaydedilebilir.
Asansör perdesi zorunlu mu?
Asansör etrafına perde takılması zorunlu değildir. Asansör rayları asansör etrafındaki elemanlara bağlanır. Bu raylar aynı zamanda asansörün dikey hareketini de sağlar (çok küçük değerler).
Asansör kırmızı etiket alırsa ne olur?
Kırmızı bilgi levhası iliştirilmiş asansörünüzde tespit edilen uygunsuzlukların 30 gün içerisinde giderilmemesi halinde, asansörünüz belediyenize bildirilerek kullanımdan kaldırılacak ve asansörünüz mühürlenerek kullanıma kapatılacaktır.
Belediye asansörü neden mühürler?
Bina yöneticisi tarafından düzenli olarak denetlenmesine izin verilmeyen veya düzenli denetim sonucunda güvenli olmadığı belirlendiği halde güvenli hale getirilmeyen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek düzenli denetimi yapılıncaya kadar hizmetten men edilir.
Boş daire asansör parası öder mi?
Kat Mülkiyeti Kanunu, Madde 20 C: Yani asansör veya merdiven kullanılmasına bakılmaksızın tüm daireler bakım yükümlülüğünden kurtulamaz. Bu masraf kat mülkiyeti kanunu uyarınca dava yoluyla kaçınılırsa mahkeme bu masrafı yükümlülükten kurtulan kişiye geri öder.
Asansör kırmızı etiket parasını kim öder?
Asansörlerin İşletme, Bakım ve Periyodik Muayeneleri Hakkında Yönetmelik gereği muayene ücretinin ödenmesinden sorumlu bina sorumludur.
Asansör kırmızı etiket cezası ne kadar?
Kırmızı işaretli asansörleri kullanmanın, yani ruhsatsız asansör kullanmanın cezası 34 bin 404 TL olarak açıklandı.
Kırmızı etiket asansör nereye şikayet edilir?
Güvenli olmayan asansör kullanımının tehlike oluşturduğunu ve vatandaşların şikayette bulundukları asansörleri il müdürlüklerine veya ALO 130 Hattı’na bildirebileceklerini anlatan Delen, “2016 yılında asansörlerle ilgili kurumumuza gelen şikayetler doğrultusunda 7 daire sahibine idari para cezası uygulandı.” dedi.
Kırmızı etiket ne demek?
Kırmızı Etiket, asansörlerinizde deneyimli kontrol mühendisleri tarafından yapılan test ve muayeneler sonucunda, can ve mal güvenliğiniz açısından yüksek risk oluşturan uygunsuzlukların tespit edilmesi ve en kısa sürede giderilmesi gereken, güvenli olmayan asansörlere uygulanan etikettir.